Sand in my shoes
Door: annamickey
Blijf op de hoogte en volg Anna & Mickey
18 April 2012 | Australië, Agnes Water
Camper, part II. We haalden 'm op en reden door naar de Scenic Rim, een stukje binnenland ten zuiden van Brisbane. Uitgestrekte landschappen, bergen, smalle paadjes en kleine dorpjes. Van Fernville naar Boonah, naar Rathdowney en Beaudessert. Nimbin en uiteindelijk steeds zuidelijker tot Byron Bay. Zon, zee en zaligheid!
Na wat dagen Byron Bay reden we door naar Mt. Tamborine. Daar vonden we een camping met een mooie afstand tot Warner Bros Movie Park, een heerlijk dagje achtbanen! Verder was er op Mt. Tamborine ook veel moois te vinden, vanaf de berg zag je de wolkenkrabbers van de Gold Coast al liggen, je kon zwemmen in rockpools en genieten van kroketten in het Dutch Cafe.
Terug omhoog, terug naar Queensland, met Surfers Paradise als volgende bestemming! Paradise indeed, altijd zon, goede temperaturen, hostel waar we onze camper op de parkeerplaats mochten zetten op 25m afstand van het strand, club crawls en sushi op elke hoek van de straat. Het enige waar we ons om verbaasden was het gebrek aan surfers.
Na Surfers reden we door naar de Glasshouse Mountains en vandaar was het nog maar een klein stukje richting Beerwah. Hier brachten we de dag door in Steve Irwin's Australia Zoo. Krokodillen en alligators, tijgers en olifanten, giraffen en zebra's. Van alles was er wat te vinden, maar het hoogtepunt was toch wel de krokodillenshow waar het park bekend om staat.
Van Beerwah naar Eumundi, en van Noosa tot aan Hervey Bay. Daarvandaan zou onze Fraser Island tour beginnen. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld en alleen begaanbaar in 4WD, en met onze camp/selfdrive tour werden we dus zo in zo'n auto gegooid. Dat reed wel even anders dan de camper! Maar heerlijk om over het strand te kunnen scheuren. Fraser bracht ons vele meren, een gezellige groep, dingo's en schildpadden, en vooral heel veel zand.
Na nog wat surfen in Agnes Water is het tijd voor de volgende tour:
Leuk leuk!
Geniet nog even! x -
18 April 2012 - 15:06
Bea:
Heey Mick, Whitsundays island, ga je daar springen of duiken? Of allebei?
Foto's?????
Kus -
19 April 2012 - 09:51
Joey En Miranda:
Klinkt nog steeds als een heerlijke reis! Genoeg te beleven zo te horen..
Veel plezier in Whitsundays!
Kus